top of page

Om kursen

KURSBESKRIVNING: Kursen uppmuntrar till utvecklingen av en säker och stabil teknik. Den är relevant för dagens sceniska dansvärld. Eleverna dansar i regel två lektioner per vecka under två terminer, dvs. ett läsår på denna nivå. Inriktningen är framförallt klassisk balett men inkluderar även karaktärsdans (sceniska folkdanser som är en del av den klassiska repertoaren och dansas i klackskor) och fridans/modern. Vi följer en kursplan från Royal Academy of Dance som är åldersanpassad och ger eleverna en bra och bred grundkunskap i sceniska dansformer. Vill man dansa flera gånger i veckan och har fyllt 11 år kan man börja dansa i Intermediate Foundation lektioner samtidigt som man dansar grad 4 och/eller 5.


ÅLDER: Vi rekommenderar kursen till elever från 10 års ålder och uppåt.


FÖRKUNSKAPSKRAV: Grad 3 examination, eller likvärdig erfarenhet av klassisk balett eller annan scenisk dansform.


KLÄDSEL: Blå dansdräkt, (färgen kan ändras från blå till an annan färg om alla i lektionen kommer överens om färg) trikåer och riktiga teknikskor i tyg eller läder. Dessutom behövs ett par karaktärsskor med ”cuban” klack. Terminen kan påbörjas utan att ha köpt kläder och skor, vi har en försäljare som kommer varje höst med allt som behövs. Linköpings balettförening har en facebook-sida där man kan söka efter och sälja begagnade kläder och skor.


EXAMINATION: Det rekommenderas att eleven dansar 75 entimmes lektioner på grad 4 nivå och även lovar att öva hemma minst 20 timmar för att få delta i en grad 4 examination. Skolan erbjuder examinationer i oktober eller maj varje år och förbereder eleverna för dessa examinationer under lektionerna. Deltagande i en examination är frivillig och har en extra kostnad.


FÖRESTÄLLNINGAR: Vi erbjuder minst ett tillfälle att framträda varje läsår. Inlärning av koreografier sker delvis under lektionerna. Deltagande i föreställningar är frivilligt.

bottom of page