top of page
Intermediate_foundation.jpg

Intermediate Foundation

Om kursen

KURSBESKRIVNING: Intermediate Foundation är den första i en rad yrkesförberedande nivåer i klassisk balett. Vi följer en kursplan från Royal Academy of Dance. Kursen inkluderar en introduktion till tåspets. Kursen är lämplig för båda manliga och kvinnliga dansare och man kan välja att dansa i denna lektion utan att dansa tåspets.

 

Kursen hålls i tre olika varianter. Kontrollera pris och tid noga.

 

ÅLDER: Vi rekommenderar kursen till elever från 11 års ålder och uppåt, och även vuxna elever. Man kan börja dansa i Intermediate Foundation lektioner samtidigt som man dansar grad 4 och/eller 5.

 

FÖRKUNSKAPSKRAV: Mycket god grundkunskap i klassisk balett. (T.ex. grad 5 eller motsvarande.)

 

KLÄDSEL: De kvinnliga eleverna ska dansa i svart dansdräkt, trikåer och teknikskor. Dessutom behövs tåspetsskor. De manliga dansarna ska dansa i mörka trikåer och t-shirt, vita strumpor och teknikskor. Terminen kan påbörjas utan att ha köpt kläder och skor, vi har en försäljare som kommer varje höst med allt som behövs. Se bild:

 

EXAMINATION: Det rekommenderas att eleven dansar 100 lektioner på Intermediate Foundation nivå och övar utanför lektionerna i väldigt stor utsträckning för att få delta i en Intermediate Foundation examination. (Det betyder att man dansar denna nivå under 3 terminer, och minst 2 lektioner per termin.) Skolan erbjuder examinationer i oktober eller maj varje år och förbereder eleverna för dessa examinationer under lektionerna. Deltagande i en examination är frivillig och har en extra kostnad. Intermediate Foundation examination är inte obligatorisk för att gå vidare till Intermediate nivå.

 

FÖRESTÄLLNINGAR: Vi erbjuder minst ett tillfälle att framträda varje läsår. Inlärning av koreografier sker delvis under lektionerna. Deltagande i föreställningar är frivilligt.

Tillbaka till alla kurser
bottom of page