top of page
Om kursen

KURSBESKRIVNING: Kursen uppmuntrar till utvecklingen av en säker och stabil teknik. Den är relevant för dagens sceniska dansvärld och är anpassad för 8 år och uppåt. Eleverna dansar i regel två lektioner per vecka under två terminer, dvs. ett läsår på denna nivå. Inriktningen är framförallt klassisk balett men inkluderar även karaktärsdans (sceniska folkdanser som är en del av den klassiska repertoaren och dansas i klackskor) och fridans/modern. Vi följer en kursplan från Royal Academy of Dance som är åldersanpassad och ger eleverna en bra och bred grundkunskap i sceniska dansformer.

 

ÅLDER: Vi rekommenderar kursen till elever från 9 års ålder och uppåt.

 

FÖRKUNSKAPSKRAV: Grad 2 examination, eller likvärdig erfarenhet av klassisk balett eller annan scenisk dansform.

 

KLÄDSEL: Blå dansdräkt, trikåer och riktiga teknikskor i tyg eller läder. Dessutom behövs ett par karaktärsskor med ”cubanklack”. Terminen kan påbörjas utan att ha köpt kläder och skor, vi har en försäljare som kommer varje höst med allt som behövs. Linköpings balettförening har en facebook-sida där man kan söka efter och sälja begagnade kläder och skor.

 

EXAMINATION: Deltagande i en examination är frivillig och har en extra kostnad. Det rekommenderas att eleven dansar 60 entimmes lektioner på grad 3 nivå och även lovar att öva hemma minst 10 timmar för att få delta i en grad 3 examination. Skolan erbjuder examinationer i oktober eller maj varje år och förbereder eleverna för dessa examinationer under lektionerna.

 

FÖRESTÄLLNINGAR: Vi erbjuder minst ett tillfälle att framträda varje läsår. Inlärning av koreografier sker delvis under lektionerna. Deltagande i föreställningar är frivilligt.

Tillbaka till alla kurser
bottom of page