top of page
Om kursen

KURSBESKRIVNING: Grad 2 är den andra nivån i en serie av utbildningssteg. Inriktningen är framförallt klassisk balett men inkluderar även kortare sektioner av karaktärsdans (sceniska folkliga danser som dansas i klackskor) och fridans (modern dans). Vi följer en väl känd kursplan från Royal Academy of Dance som ger eleverna en bra och bred grundkunskap i sceniska dansformer.

 

ÅLDER:  Vi rekommenderar Grad 2 för barn i 8 års ålder och uppåt. Undantagsvis kan man dansa grad 2 som 7 åring, förutsatt att man redan har dansat Grad 1 eller motsvarande.

 

FÖRKUNSKAPER: Grad 1 eller motsvarande. Man kan börja utan förkunskaper även på denna nivå.

 

KLÄDSEL: Blå dansdräkt, balettstrumpor och riktiga teknikskor i tyg eller läder. Dessutom behövs ett par karaktärsskor med låg klack. Terminen kan påbörjas utan att ha köpt kläder och skor, vi har en försäljare som kommer varje höst med allt som behövs. Linköpings balettförening har en facebook-sida där man kan söka efter och sälja begagnade kläder och skor.

 

EXAMINATION: I slutet av läsåret erbjuds elever möjligheten att genomföra en examination på Grad 2-nivå. Deltagande i examination är frivilligt och har en extra kostnad. Läraren bestämmer tillsammans med eleven när eleven är redo för examination. Under årets gång lär eleverna sig övningar och solodanser utantill och dessa genomförs sedan under examinationen i grupper av fyra framför en utomstående dansexpert. Du kan läsa mer om examinationer för Royal Academy of Dance på följande länk.

 

FÖRESTÄLLNINGAR:  Vi erbjuder minst ett tillfälle att framträda varje läsår. Inlärning av koreografier sker delvis under lektionerna. Deltagande i föreställningar är frivilligt.

Tillbaka till alla kurser
bottom of page