top of page
Intermediate.jpg

Intermediate

Om kursen

KURSBESKRIVNING: Intermediate följer Intermediate Foundation och är en viktig kurs för att komma upp till avancerad nivå.

 

ÅLDER: Kursen är lämplig för alla som är 12år och uppåt.

 

FÖRKUNSKAPSKRAV: Mycket god grundkunskap i klassisk balett och grundläggande erfarenhet av tåspetsteknik för kvinnliga dansare. Observera: för att få fortsätta vidare på avancerad nivå måste man godkännas genom examination på Intermediate-nivå eller motsvarande.

KLÄDSEL: De kvinnliga eleverna ska dansa i svart dansdräkt, trikåer och teknikskor. Dessutom behövs tåspetsskor. De manliga dansarna ska dansa i mörka trikåer och t-shirt, vita strumpor och teknikskor. Terminen kan påbörjas utan att ha köpt kläder och skor, vi har en försäljare som kommer varje höst med allt som behövs. Se bild.

 

EXAMINATION: Det rekommenderas att eleven dansar 100*1.5 timmars lektioner på Intermediate nivå och övar utanför lektionerna i väldigt stor utsträckning för att få delta i en Intermediate examination. (Det betyder att man dansar denna nivå under 3 terminer, och minst 2 lektioner per termin.) Skolan erbjuder examinationer i oktober eller maj varje år och förbereder eleverna för dessa examinationer under lektionerna. Deltagande i en examination är frivillig och har en extra kostnad. Examination är obligatorisk för att gå vidare till avancerad.

 

FÖRESTÄLLNINGAR: Vi erbjuder minst ett tillfälle att framträda varje läsår. Inlärning av koreografier sker delvis under lektionerna. Deltagande i föreställningar är frivilligt.

Tillbaka till alla kurser
bottom of page